De passie van...

In de zomer van 2008 kreeg ik een nieuwe baan met... nieuwe collega's. Nu vertelde Patricia, één van die collega's, tijdens de lunchwandeling, dat ze op zoek was naar een illustrator voor haar kinderboekje. En dat was het begin!
Nu, een half jaar later, hebben een volledige full-color pagina in de Synfo, het personeelsblad van Synergos over onze passie... het kinderboekje.
Ben je nieuwsgierig, lees dan verder!De Passie van Patricia Kusters & Miranda Vries

Synfo introduceert een nieuwe rubriek: De passie van .... . Daarin vertelt een collega over zijn of haar bijzondere hobby of passie. Patricia Kusters en Miranda Vries bijten op deze pagina het spits af.


vlnr: Miranda en Patricia

Een boekje over emoties
In de vorige Synfo spraken we in de rubriek “In gesprek met...” met Patricia Kusters van de afdeling Financiële Administratie. In dat gesprek kwam ook Patricia’s passie naar voren: ze is een kinderboekje aan het schrijven. Dat doet ze samen met haar collega Miranda Vries, die de illustraties verzorgt.

Boos, verdrietig of blij?
Het idee voor het boekje ontstond toen Patricia er via haar kinderen achter kwam dat het uitleggen van emoties niet gemakkelijk is. Wat is nu boos, verdrietig of blij? “Ik merkte dat er voor kinderen weinig over dit onderwerp geschreven was en zo kwam ik op het idee om zelf in de pen te klimmen”, vertelt Patricia. “Ik begon samen met een kinderboekenschrijfster, maar die kreeg al gauw een andere opdracht en toen ben ik zelf verder gegaan.”
In september 2008 kwam Patricia bij Synergos werken en zo ontmoette zij Miranda, die werkzaam is op de salarisadministratie. De hobby van Miranda is illustreren, tekenen en schilderen. Zij heeft ook haar eigen webwinkel waar ze leuke kinderschilderijtjes verkoopt (www.doekiekunst.nl). De twee besloten om in hun vrije tijd samen verder aan het boekje te werken.Karlijn
Het boekje verhaalt over een dag uit het leven van Karlijn, wat zij meemaakt en wat ze daarbij voelt. Naast de verschillende emoties wordt ook uitgelegd wat goed is en wat niet goed is. Per emotie wordt aan de hand van een tekst met tekening de betekenis van de emotie uitgelegd, zoals lief, blij of stoer. “Bij elke emotie past een kleur, en die kleuren laat ik in de tekeningen terugkomen”, legt Miranda uit. Het boekje is geschreven voor kinderen vanaf drie jaar. Hoe het gaat heten, is nog niet helemaal duidelijk, hierover zijn de twee creatievelingen nog aan het nadenken.

Inkijkexemplaar
Verwacht wordt dat het boekje voor de zomer klaar zal zijn. De bedoeling is om het dan bij een uitgever neer te leggen die het dan hopelijk op de markt wil brengen. Als het boekje klaar is, wordt er zeker een inkijkexemplaar in het bedrijfsrestaurant neergelegd, zodat we allemaal het werk van Miranda en Patricia kunnen bewonderen.

Blijft het bij dit boekje?
Miranda en Patricia zijn erg enthousiast over hun hobby. “We vinden het erg leuk om naast onze baan creatief bezig te zijn, dus we denken eraan om een vervolg te geven aan dit boekje. Er zijn nog genoeg thema’s voor kinderen om over te schrijven.” Tijdens het gesprek vlogen de ideeën al over de tafel, dus we zullen zeker nog meer van ze horen!

<- ga terug