Altijd al je EIGEN PrentenBoek willen maken?
Heb je de TEKST & het IDEE al zo in je hoofd?
 
Maar… je kunt NIET tekenen
WAAR moet je sowieso beginnen?
Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Dus… hoe kan dit fantastische IDEE
Ooit de hoofdrol gaan spelen in jouw EIGEN BOEK?
 
Lees dan snel verder!
Want met jouw IDEE & TEKST
En mijn EXPERTISE & ILLUSTRATIES
Neem ik je mee in het HELE proces!
Van IDEE/TEKST naar een TASTBAAR BOEK
En een drukklare PDF voor de drukker
Voor ontelbare extra exemplaren!

 

HOE GAAT HET PROCES?

1. We starten bij het IDEE
 • Hoe loopt het verhaal
 • Is er al tekst
 • Wat wil je vertellen, met welk doel
 • Aan wie wil je vertellen
 • Welke sfeer wil je overbrengen (vrolijk, blij, duister, spannend of combinatie natuurlijk)
 • Prentenboek of plaatjes, die de tekst aanvullen?
Het idee heb je misschien al helemaal helder en zie je het als het ware al voor je, maar het kan natuurlijk ook zijn, dat het allemaal nog gevormd moet worden. 
Hoe zit het met de opbouw van het verhaal, zijn er specifieke hoofdpersonen, misschien zelfs met speciale eigenschappen – kortom, hoe ver ben je zelf al in dit proces?
Een handig hulpmiddel voor het totale proces is mijn WERKBOEK, welke je kunt aanvragen via miranda@doekiekunst.nl met allerlei vragen e.d. 
Aan de hand van die gegevens, kunnen we hier daarna ook samen over praten, gewoon om te kijken waar je ergens staat en hoe we misschien wel samen verder kunnen.
2.
Wat voor ILLUSTRATIES horen daarbij?
Je hebt een idee voor je verhaal en hoe je dit opgebouwd wilt hebben in een boek. Een prima basis om te kijken, wat voor soort illustraties hier nu bij horen! 
Waar kun je dan allemaal aan denken?
 • paginavullende tekeningen of kleinere plaatjes verspreid
 • Stijl van de tekeningen – bv getekend (kleurpotloden/aquarelpotloden) of geschilderd (acrylverf/aquarel & inkt etc) of combinaties hiervan
 • Kleurgebruik, natuurlijk afhankelijk van de sfeer
 • Hoeveel details je graag wilt en leuk vindt
 • Met of zonder achtergrond, schaduwwerking
Het soort illustraties is heel bepalend voor de uitstraling van jouw boek en ik begrijp dan ook helemaal, dat zo’n beslissing niet makkelijk is. Daarom is een echte voorbeeldtekening superbelangrijk en hoort er natuurlijk bij voor we echt met het boek aan de slag kunnen! 
Hiervoor overleggen we eerst samen, wat je als voorbeeld graag zou willen zien. Wil je gaan voor de hoofdpersoon of juist meer een situatieschets incl achtergrond? Jij mag het aangeven…
 
Voorbeeldtekening geslaagd? Heel fijn! Dan gaan we starten met het invullen van de planning om te komen tot een compleet boek. Per pagina kijken we, wat er op komt te staan qua tekst en hoe de illustratie hierbij precies zal passen. 
 • Je zult steeds eerst een schets krijgen met het uitgewerkte idee, zodat in een vroeg stadium altijd nog een en ander aangepast kan worden.
 • Daarna volgt een tekening, waarop alle details en specifieke wensen duidelijk zichtbaar worden en als deze goed is…
 • volgt de complete ingekleurde illustratie, die dus zo in het boek geplaatst kan worden.
Maar alleen tekst en illustraties samen is nog geen tastbaar boek… Hoe gaat het nu verder?
3.
Wat komt er kijken bij de OPMAAK?
De tekst & tekeningen komen tenslotte samen tijdens de opmaak van het boek! Hierbij zullen nog een flink aantal keuze gemaakt moeten worden, want nu gaat het om de daadwerkelijk invulling van alles samen op de pagina. 
Aan welke keuzes moet je dan denken?
Indeling pagina
 • Plaatsing van de tekst & de illustraties op de pagina
Tekst
 • Lettertypes (Vrolijk – handgeschreven – Sjiek – Met nadruk)
 • Kleur van de letters, wel/geen schaduw
 • Grootte van de letters, wisselingen in de zinnen
Omslag boek & schutbladen
 • Ontwerp van de omslag en de schutbladen
 • ISBN # voor registratie/mogelijke verkoop
 • Titel
 • Tekst op de achterkant, colofon, dankwoord etc
 Maar ook:
 • soort papier (dik, dun of misschien speciaal)
 • Hardcover of toch liever softcover of wire-O
Gelukkig hoeft dit alles nog niet gelijk aan het begin bepaald te worden en zal het gewoon tijdens het proces duidelijk worden waar de voorkeur naar uitgaat en wat het beste past bij het geheel. 
We kijken steeds samen naar alle mogelijkheden en zorgen zo, dat jouw idee het mooist tot uiting komt in het uiteindelijke boek.
En het resultaat? Een eigen boek waar je echt trots op kunt zijn!
 

Wat zijn de kosten?

De INVESTERING voor dit complete traject bedraagt: € 3.250,- (excl 21% btw)
De investering geldt vanaf het moment, dat de voorbeeldtekening akkoord is en we dus echt samen in het proces verder gaan om te komen tot een tastbaar boek ;).
 
Een hele investering, dus… wat krijg je precies voor dit bedrag?
 • 24 pagina’s binnenwerk met jouw tekst & DoekieKunst illustraties (paginavullend of allemaal losse tekeningetjes bij de tekst)
 • Ontwerp omslag met jouw tekst & DoekieKunst illustraties
 • Ontwerp schutbladen met jouw tekst (colofon/dankwoord etc) & DoekieKunst illustraties
 • ISBN-nummer voor officiële registratie
 • De complete opmaak door DoekieKunst tot een drukklare pdf
 • 2 Hardcover gedrukte exemplaren van het kant & klare boek
 
Maar ook, zoals in de algemene informatie aangegeven:
 • 1 op 1 begeleiding tijdens het hele proces mbt mogelijkheden & keuzes
 • Tips & tricks om te komen tot een complete invulling van jouw tekst & verhaal
 • Informatie over de mogelijkheden met het gedrukte boek, als je deze eenmaal in handen hebt

ZES argumenten om mee te doen 😉

 1. Jouw eigen IDEE wordt omgevormd tot een tastbaar BOEK
 2. Hoe gaaf is het om dat boek straks aan iedereen te kunnen laten zien of misschien zelfs voor te kunnen lezen
 3. Je hoeft niet zelf te bedenken hoe je moet beginnen of hoe je verder moet, je wordt door mij stap voor stap meegenomen in het hele proces.
 4. Je hebt in mij 1 aanspreekpunt en ik regel alles samen en in overleg met jou. Je hebt dus niet voor iedere onderdeel een nieuw contact (van illustrator naar ontwerper/dtp-er en dan nog naar de drukker etc), waar je iedere keer je ideeën/wensen duidelijk moet maken, maar gewoon makkelijk alles in 1.
 5. Van begin tot eind in zo’n 3 maanden tijd (even afhankelijk van hoe precies het idee & de tekst al in beeld is) – dus geen verre stip op de horizon.
 6. Het hebben van iets unieks van jouzelf!

INTERESSE?

Stuur dan een mailtje naar miranda@doekiekunst.nl om het gratis WERKBOEK aan te vragen met nog meer informatie over de invulling van het proces.

 

Wat zeggen anderen?

Gerjanne van Ravenhorst, www.twigadukina.com
Ik had de droom om een prentenboek te maken om het belang van ‘spelend leren’ uit te leggen aan leerkrachten in Rwanda (waar ik woon en werk). Miranda heeft met ontzettend veel enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen geholpen om deze droom waar te maken! In ruim 2 maanden tijd was het boek klaar. Dat hadden we van tevoren nooit kunnen denken!
Miranda dacht mee, kwam zelf met suggesties en bracht tot leven wat ik al helemaal voor me zag in mijn hoofd. We hebben veel overleg (op afstand) gehad en begrepen elkaars ideeën daardoor goed. Regelmatig vroeg ik of er hier en daar nog een kleine aanpassing gedaan kon worden en nooit was het Miranda te veel. 
We hadden een deadline gesteld en daar moest op het laatste moment nog best veel voor gebeuren. Miranda heeft zich samen met haar man voor 200% ingezet om deze deadline te halen. 
Ik ben ontzettend blij dat ik met Miranda in contact ben gekomen, want het boek is echt mooier geworden dan ik ooit had durven dromen!
Monique Bruining
Ik heb Miranda op de tennisbaan leren kennen. Onze kinderen waren een balletje aan het slaan, terwijl wij aan de praat raakten. Onze wens om een kinderboek te maken was gauw het favoriete gespreksonderwerp. 
Na wat wikken en wegen besloten wij samen om het kinderboek ‘Ik lust geen plastic in mijn soep’ te creëren en te lanceren.  Het was een gezellig en prettig traject, waarin ik de teksten schreef en Miranda de bijbehorende tekeningen maakte. 
Ik heb ervaren hoe Miranda met veel kennis van zaken en creativiteit te werk gaat. Perry heeft in dit traject gezorgd dat het boek er ook echt staat. Een prachtkoppel om mee samen te werken!! Ze denken mee om te komen tot passende en verrassende oplossingen. Het was een waar genoegen om met hen te werken en wij zijn erg trots op het mooie resultaat!